Serviceproducenter inom rehabilitering kan skicka nätfakturor till FPA från och med 1.1.2024 | FPAGå till innehållet
Pressmeddeleande
Publicerad 19.1.2024

Serviceproducenter inom rehabilitering kan skicka nätfakturor till FPA från och med 1.1.2024

FPA tar emot nätfakturor av serviceproducenter inom rehabilitering från och med 1.1.2024. 

Förberedelserna för att kunna ta emot nätfakturor har framskridit inom FPA och serviceproducenter inom rehabilitering kan börja skicka nätfakturor till FPA från och med 1.1.2024. 

Mottagandet av nätfakturor har hos FPA krävt omfattande systemändringar, utveckling och testning av robotik samt konsekvensbedömning avseende dataskydd (DPIA).

Nätfakturor kan skickas till FPA som sedvanliga nätfakturor enligt Finvoice-standarden. Det kommer inte heller i fortsättningen att vara möjligt att bifoga fakturor till e-postmeddelanden.

En nätfaktura ska innehålla samma uppgifter som är obligatoriska på de nuvarande fakturablanketterna. Detta kan innebära utvecklingsbehov hos de nätfakturaoperatörer som erbjuder förmedling av fakturor eller att serviceproducenternas faktureringsprogram behöver utvecklas.

I avsnittet med FPA-anvisningar för serviceproducenter finns det exakta anvisningar för serviceproducenter av rehabiliteringstjänster om vad som krävs för nätfaktureringen och om hur man skickar nätfakturor till FPA.

Senast ändrad 6.3.2024