Työnantajan asiointipalvelu

 

Työnantajan asiointipalvelussa voit esimerkiksi

  • hakea päivärahoja ja vanhempainvapaisiin liittyviä korvauksia työnantajalle
  • tarkistaa maksutietoja
  • ylläpitää työnantajan yhteys- ja tilitietoja
  • ilmoittaa työntekijän ulkomaan työstä.
Hakemusten ja ilmoitusten liitteet pitää lähettää Kelaan postitse tai suojatulla sähköpostilla.
 
Päiväraha-asioinnissa voit hyödyntää myös Verohallinnon Ilmoitin.fi-palvelua ja tulorekisteriä.

Suomi.fi korvaa Katson 26.9.2020

Työnantajan asiointipalvelussa Suomi.fi korvaa Katso-tunnistautumisen 26.9.2020. Siihen mennessä palvelun käyttäjällä pitää olla Suomi.fi-tunnistusväline ja palvelussa tarvittavat Suomi.fi-valtuudet.

Suomi.fi-tunnistus

Suomi.fi-tunnistus korvaa vahvan Katso-tunnistautumisen. Palvelun käyttäjä voi tunnistautua palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Ennen Suomi.fin käyttöönottoa organisaatiossa kannattaa tutustua tunnistautumisen vaihtoehtoihin ja sopia, mitä tapaa palvelun käyttäjät käyttävät.

Suomi.fi-valtuudet

Kaikki työnantajat voivat antaa Suomi.fi-valtuuksia 11.6.2020 alkaen, jolloin virkailijavaltuuttamispalvelu käynnistyi. Virkailijavaltuuttamispalvelun avulla valtuuksia pääsevät antamaan ne yritykset ja yhteisöt, jotka eivät pysty tekemään sähköisiä valtuutuksia suoraan Suomi.fin Valtuudet-palvelussa.

Vaikka Suomi.fi-valtuudet eivät vielä ole käytössä Työnantajan asiointipalvelussa, valtuuksia kannattaa antaa jo ennen syyskuuta 2020.

Palvelussa tarvittavat Suomi.fi-valtuudet riippuvat käyttäjän tehtävistä. Työnantajan asiointipalvelun eri toiminnot edellyttävät eri valtuuksia.

Tietoturvasyistä palvelun käyttäjälle kannattaa antaa vain ne valtuudet, joita hän työtehtävissään tarvitsee.

Katso-roolit

Katso-roolit ovat käytössä enintään vuoden 2020 loppuun asti. Organisaation Katso-käyttöoikeuksien pääkäyttäjä voi antaa henkilölle tai toiselle organisaatiolle Katso-rooleja työtehtävien mukaan. Asiointipalvelun eri toiminnot edellyttävät eri Katso-rooleja.

Palvelun käyttäjällä pitää olla vähintään yksi asiointipalvelun viidestä Katso-roolista, jotta palvelua voi käyttää.

Annettaviin valtuutuksiin pitää kuulua "Kela – Hakemukset, maksut ja päätökset" -rooli ja valtuutuksen tulee kohdistua pääorganisaatioon, jotta henkilö voi toimia Työnantajan asiointipalvelussa.

Pääkäyttäjällä on oikeudet asiointipalvelun kaikkiin toimintoihin.

Lue lisää