Valtaosaa Kelan etuuksista voi nyt hakea OmaKelassa | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Valtaosaa Kelan etuuksista voi nyt hakea OmaKelassa

Julkaistu 30.3.2023

Lomakkeiden lähettäminen OmaKelassa on nyt aiempaa helpompaa. Lähes kaikkia Kelan etuuksia pääsee jatkossa hakemaan OmaKelan Tee hakemus -sivulta.


Lähes kaikkia Kelan etuuksia voi jatkossa hakea OmaKelassa. Jos etuudella ei ole verkkohakemusta, sitä haetaan lomakkeella. Valtaosan Kelan hakemuslomakkeista voi lähettää OmaKelan Tee hakemus -sivulta.

Asiakas valitsee Tee hakemus -sivulta etuuden, jota hän on hakemassa, ja lisää täytetyn hakemuslomakkeen omalta laitteeltaan. Hakemuksen täytyy olla pdf-muodossa. Kun asiakas lähettää hakemuksen OmaKelassa, sitä ei tarvitse allekirjoittaa. Asiakas voi lähettää tarvittavat liitteet Lähetä liite -sivun kautta sen jälkeen, kun hän on lähettänyt hakemuksen.

- Lomakkeiden lähettämistä Tee hakemus -sivun kautta kokeiltiin ensin sairaanhoito- ja lääkekorvausten hakemisessa. Sen jälkeen uusia etuushakemuksia on lisätty vähitellen. Uudistus helpottaa asiakkaiden verkkoasiointia ja Kelan ratkaisuasiantuntijoiden työtä, tuoteomistaja Minna Kiilunen kertoo. 

Maaliskuussa OmaKelassa lomakkeella haettavaksi lisättiin opintoetuuksien, työttömyysturvan, vammaisten tulkkauspalvelun, sairaanhoidon ja perinnän hakemuslomakkeita.

Näin haet etuutta lomakkeella OmaKelassa

  1. Tallenna hakemuslomake laitteellesi.
  2. Avaa lomake Adobe Reader -ohjelmassa ja täytä se. Kun lähetät hakemuksen OmaKelassa, sitä ei tarvitse allekirjoittaa.
  3. Tallenna täytetty hakemuslomake laitteellesi. Hakemuksen täytyy olla pdf-muodossa.
  4. Kirjaudu OmaKelaan ja siirry kohtaan Tee hakemus.
  5. Valitse etuus, jota olet hakemassa.
  6. Lisää hakemus laitteeltasi ja paina Lähetä.
  7. Lähetä liitteet OmaKelassa sen jälkeen, kun olet lähettänyt hakemuksen. Jos liitteet ovat paperilla, voit ottaa niistä kuvan tai skannata ne.

Lue lisää:

Sivu päivitetty 20.6.2023