Vammaisten tulkkauspalvelu: tulkkeihin voi tulla muutoksia | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Vammaisten tulkkauspalvelu: tulkkeihin voi tulla muutoksia

Julkaistu 8.11.2022

 

Lähetimme kaikille Vatu-keskuksen asiakkaille asiakaskirjeen tulkkien muutoksista marraskuussa. Voit katsoa kirjeen viitottuna videolta.

Hyvä asiakas

Lähetämme tämän kirjeen, koska vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun tulkeista osa saattaa vaihtua 1.1.2023 ja palveluun voi tulla myös uusia tulkkeja.

Tulkkauspalvelut on kilpailutettu osassa Suomea 

Kela on kilpailuttanut vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelut Uudellamaalla sekä läntisellä ja keskisellä alueella. Pohjoisella alueella kilpailutettiin uudelleen vain puhevammaisten tulkkauspalvelu. Uudet tarjouskilpailut järjestettiin, koska markkinaoikeus kumosi näiden alueiden hankintapäätökset.

Itäisellä alueella ja Pohjanmaalla ei tarvinnut järjestää uutta kilpailutusta. Pohjoisessa ei kilpailutettu kuulo- ja kuulonäkövammaisten tulkkauspalvelua eikä kuulo- ja kuulonäkövammaisten kirjoitustulkkausta. Kuitenkin myös näiden alueiden tulkeissa voi tapahtua muutoksia.

Palveluun valitut tulkit aloittavat työnsä 1.1.2023.

Toimi näin

Ilmoitamme sinulle, jos palveluntuottajien ja tulkkien muutokset koskevat sinua. Sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Tulkkauspalvelun käyttöön tai tulkkien tilaamiseen ei tule muutoksia. Tulkkilista ja etätulkkaus ovat osa palvelua myös jatkossa.  Voit tilata tulkkeja tavalliseen tapaan.

Otamme sinuun yhteyttä, jos

  • tulkkilistasi tulkki ei ole enää käytettävissä 1.1.2023 alkaen
  • haluamme ehdottaa tulkkilistallesi uusia tulkkeja.

Voit myös itse ehdottaa muutoksia tulkkilistaasi. Ota siinä tapauksessa yhteyttä meihin Vammaisten tulkkauspalvelukeskukseen (Vatu-keskus). Voit olla yhteydessä meihin kaikissa muissakin palveluun liittyvissä kysymyksissä. Sähköpostiosoitteemme on vatu@kela.fi.

Lisätietoja

Kelan verkkosivuilta löydät alueesi palveluntuottajat ja linkit palveluntuottajien verkkosivuille. Palveluntuottajien verkkosivuilla on tiedot heidän tulkeistaan. 
Kelan verkkosivujen osoite on www.kela.fi/tulkit-2023. Sivuilta voit katsoa tämän kirjeen myös viitottuna.  

Ystävällisin terveisin
Kela
Vammaisten tulkkauspalvelukeskus

Sivu päivitetty 8.11.2022